24.5.2017
Peltipulla myös gluteenittomana
Pullan himo kun iskee se on leivottava pullaa, mutta jos samalla laiskottaa, niin tämä peltipulla on oiva ratkaisu. Ihanan pehmeää pullaa, tämän pehmeäksi ei pulla enää voi tulla. Tätä voit soveltaa ihan oman makusi mukaan. Väliin voit sujauttaa kaneli-sokeria tai päälle laittaa voisilmiä (jääkaappikylmiä) , säilykehedelmiä tai hilloa.
Ohje:
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
12 dl vehnäjauhoja (Myllärin)
väliin:
kanelia
sokeria
aitoa vaniljasokeria
voisulaa
voiteluun:
kananmuna
päälle:
raesokeria
kanelia
aitoa vaniljasokeria
1. sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10 min
3. lisää loput jauhot
4. vaivaa taikinaa sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin
5. kohota pullataikinaa 30 min
6. kaada löysästä taikinasta puolet uunipeltille leivinpaperin päälle ja painele käsin jauhoja apuna käyttäen
7. sivele pullasudilla voisulaa reilusti
8. ripottele kanelia, aitoa vaniljasokeria ja sokeria voin päälle
9. kaada loput taikinasta sokerien ja kanelin päälle ja painele jauhoja apuna käytten kauttaaltaan
10. laske lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pelti siihen päälle
11. kohota 30 min. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
12. paista 225'C n.15 min tai kunnes kypsää (uunista riippuen)
Gluteenittomana:
6dl vettä
2 pss. kuivahiivaa
1 rkl psylliumia (Viljatuote)
1½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
150g voisulaa
6 dl pullajauhoseosta (Viljatuote)
väliin:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
fariinisokeria
pinnalle:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
raesokeria
1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psyllium ja anna turvota hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. levitä puolet taikinasta 20cm x 30cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle
4. ripottele pinnalle reilusti kanelia, aitoa vaniljasokeria ja fariinisokeria
5. levitä loput taikinat sokereiden päälle ja ripottele päälle vielä lisää kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
6. kohota 30 minuuttia
7. paista 225'c noin25 minuuttia (uunista riippuen)
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Hei, jos haluan tehdä gluteenitonta pullaa, korvaanko vehnäjauhot vastaavalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta?
VastaaPoistaTämä mun täytyy testailla, mutta epäilen ettei ihan yks yhteen mene vaihtamalla jauhoja. Lisään ohjeen tähän gluteenittomana heti, kun saan sen testattua ja toimimaan :)
PoistaVeden voi varmaan korvata maidolla?
VastaaPoistaKyllä voi :)
PoistaToimiiko Stevia-sokerilla?
VastaaPoistaEn ole kokeillut, mutta uskoisin, että toimii.
PoistaKiitos tästä reseptistä �� ehkä tulee nyt leivottua pullaa useammin ��
VastaaPoistaMukava kuulla, että maistui 😊
PoistaVoisikohan väliin laittaa vaniljakreemiä?
VastaaPoistaKyllä voi :)
Poista