Olen aina inhonnut marenkeja, koska ne ovat makuuni ihan liian makeita.
Mutta sitten päätinkin kokeilla suolaisen makeita, miltä ne maistuisi ja nyt olen ihan rakastunut marenkeihin.
Täydellinen marenki jää sisältä hieman tahmaiseksi ja päältä rapeaksi.
Ohjeesta tulee 12 kpl.
Turkinpippuri:
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
½ tl hienoa suolaa
2 rkl turkipippurirouhetta (oman maun mukaan pelkkiä salmiakin makuisia tai hedelmän makuisia)
½ tl sormisuolaa
Koristeeksi:
Salmiakkijauhetta tai turkinpippurirouhetta
Toffee-suolapähkinä:
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
½ tl hienoa suolaa
½ japp suklaapatukka (hienonna pieniksi paloiksi ja halutessasi pyörittele pieniksi palloiksi)
½ dl suolapähkinöitä (rouhi hieman pienemmäksi)
½ tl sormisuolaa
HUOM! Japp patukka saattaa sisältä vehnää, joten allergiset huomioikaa tämä!
Koristeeksi:
Suolapähkinärouhetta
Näitä toffee-suolapähkinän makuisia pidin uunissa noin 1h 15min, muutoin samat alla olevat teko-ohjeet 👇
1. vaahdota valkuaiset kovalle vaahdolle (kuppi pitää pystyä kääntämään väärinpäin, jotta on sopivan maksuista)
2. lisää hieno suola ja sokeri hitaasti kokoajan vatkaten
3. jatka vaahdottamista kunnes saat kiiltävän vaahdon
4. lisää lopuksi turkinpippurirouhe tai muut mausteet
5. murustele sormisuola kämmenessäsi ihan pieneksi hipuiksi ja lisää vaahtoon
6. kääntele nuolialla kaikki sekaisin
7. kuumenna uuni 100 asteeseen kiertoilmalle
8. annostele kahdella ruokalusikalla leivinpaperin päälle 12 yhtä suurta nökärettä
9. halutessasi ripottele pinnalle muutama muru koristeeksi
10. paista kieroilmassa 100'c noin 1h 20min (uunista riippuen)
Vinkki:
* jos teet tuosta määrästä pienempiä marenkeja silloin paistoaika lyhenee
* muutenkin paistoaika on hyvn uunikohtainen
* ensimmäisen kuvan koristeena käytin salmiakkijauhetta, jonka olen ostanut Tampereelta Tallipihalta
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti