Huippukokki Arto Rastaan ravintola Periscopen menu oli uusittu, saimme kutsun mennä maistelemaan uudet maut. Ravintolassa meitä oli vastassa iloinen ja lämminhenkinen tarjoilija, joka ohjasi meidät pöytään. Ravintolan viihtyisän lämmin ja hämyinen tunnelma sai kylmän lumipyryn ja viiman unohtumaan.
Periscope tarjoaa vahvalla ammattitaidolla ja sydämellä alusta loppuun saakka käsityönä valmistettua herkullista ruokaa ja rennon viihtyisää tunnelmaa. Ravintolasta avautuvat vaikuttavat näköalat kaupungin ja Pyhäjärven ylle.
Periscope tuo Tampereelle trendikkään sosiaalisen ruokakulttuurin ja pöytäkunnittain jaettavat annokset. Ravintolan makumaailma on sekoitus paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta. Kokonaisuuden kruunaa monipuolinen juomavalikoima. Arkisin ravintolassa on tarjolla maukasta lounasta.
Ravintolan ainutlaatuisista maisemista voi nauttia myös Periscopen avonaisella kattoterassilla. Toisessa kerroksessa sijaitseva Loungebar puolestaan tarjoaa viihtyisät puitteet myöhäiseenkin illanviettoon sekä kokoustamiseen ja unohtumattomiin yksityistilaisuuksiin.
Omia suosikkeja listalta oli alkuun suolakuoressa paahdettua porkkanaa, sahmari-porkkanavinaigrettea, porkkanakremeä ja savustettua jugurttia. Tämä annos sai myös lihaa rakastavan miehen suun hymyyn, todella hyvää! Sekä söin ehkä parhaimpia marinoituja jokiravunpyrstöjä, annoksessa oli myös mangosalaattia, mango-jogurttivaahtoa ja tillileipää. Kyllä, tätä haluan lisää! Pääruoasta suosikkini oli ehdottomasti grillattua naudansisäfilettä, jossa kaverina oli papuja, siitakesieniä, tryffelivoita ja madeirakastiketta. Pääruoan kaveriksi paahdettua perunaa, habanerokastiketta ja makeaa ranskankermaa, perunat olivat päältä ihanan rapeita ja sisältä mehevän pehmeitä, joissa mausteita oli sopivasti. Jälkiruoasta olikin vaikeampi sanoa suosikkia sillä kaikki kolme maistamaani jälkkäriä vetivät yhtä pitkän korren! Suklaapavlova, paahdettua valkosuklaavanukasta, kirsikkaa ja suolakaramellikastiketta, jos pavlovasta pidät tämä on ihan sun herkku! Mun suu nappasee edelleen 😉 Myös kookosmousse, paahdettua kookosta, lakritsisiirappia ja lakkasorbettia oli loistava jälkiruoka, jossa maut olivat kohdallaan. Eikä kyllä mandariinisorbetti, passionhedelmämoussella, mangogranitealla, ruusumarengilla ja kaffir lime mehulla jäänyt yhtään jalkoihin näille muille. Ihananan raikkaat ja hyvin yhdistetyt maut.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti