Perunasalaatti sopii lisäkkeeksi esimerkiksi grilliruille. Piknikille loistava eväs, tällöin kannattaa annostella salaatit jo valmiiksi jokaiselle omaan rasiaan, ovat sitten siellä piknikillä kätevämpiä syödä. Makua ja makeutta tulee tummista viinirypäleistä ja aurinkokuivatuista tomaateista. Jos et edellä mainituista pidä tai vain toinen on inhokkisi, niin ne voi ihan hyvin jättää ohjeesta pois. Kermaviilikastike mehevöittää herkullisesti salaatin. Perunat kannattaa keittää edellisenä päivänä ja kannattaa valita mahdollisimman pieniä perunoita. Ehdottomasti kannattaa testata!
Ohje:
600g keitettyjä ja pilkottuna perunoita
3/4 dl ruohosipulisilppua
½ pieni punasipuli silputtuna
2 dl tummia viinirypälesiivuja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 purkki (200g) kermaviiliä
1 tl himalajan hienoa suolaa
1. pese viinirypäleet hyvin ja tee niistä pieniä siivuja
2. silppua aurinkokuivattu tomaatti
3. hienonna sipulit pieniksi
4. pilko keitetyt kylmät perunat
5. sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa
6. nauti
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti