Yrttiöljyt kannattaa tehdä laadukkaisiin oliiviöljyihin. Oliiviöljyissä on suuria eroja, laadukkaan oliiviöljyn tunnistaa sen mausta. Suussa se maistuu karvaalta hiukan jopa pisteliäältä, mutta miellyttävältä. Valitsin rucolaöljyyni tämän kylmäpuristuksella suoraan oliiveista saadun extra neitsytoliiviöljyn, joka on uutettu alle 27 asteen lämpötilassa ja johon ei ole lisätty mitään. Tämä öljy omaa hedelmäisen maun, jossa lämpimiä voin aromeja ja aavistus pippuria. Miellyttävän pehmeä maku. Jos käytät rucolaöljyn samana päivänä ei rucolaa tarvitse ryöpätä, muutoin se kannattaa ryöpätä, jolloin säilyy pidempään. Tämä rucolaöljy oli erityisen hyvää, kun valuutin tonnikalapiirakan päälle juuri ennen tarjoilua.
Ohje:
2½ dl oliiviöljyä
2 punttia rucolaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1. laita kaikki aineet blenderiin
2. aja seos tasaiseksi
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti