Välillä on ihanaa, kun saa laittautua ja pukeutua hienosti ihan keskellä viikkoakin. Istua valmiiseen pöytään. Nauttia hyvästä ruoasta ja hyvästä seurasta. Siemailla lasillinen, ehkä kaksi hyvää viiniä. Minulle taisi käydä viikko sitten juuri näin, kun kävin herkuttelemassa Ravintola Henriksissä viiden ruokalajin illallisen. Ja itse arvostan sitä, kun Henriksin keittiömestari kävi salin puolella kyselemässä asiakkailta miten maistuu? Tälläistä ei ihan joka ravintolassa ole vastaan tullut. Menussa alkuun oli selleri-omenakeittoa, paahdettua omenapyrettä, sellerisipsejä ja pikkelöityä omenaa sekä selleriä. Tämä keitto oli jotain niin törkeen hyvää. Sitten oli hirven routapaistia, suolatuista karviaisista tehty geeli, katajanmarjamajoneesia, marinoitua punakaalia, puffatua tattaria ja suolattuja karviaisia. Kyllä, tämäkin annos hiveli makunystytöitäni, tykkäsin! Ensimäinen pääruoka oli metsärannan lihan peuran paistia, maa-artisokkapyreetä, naurista, palsternakkaa ja peuranluista keitelty liemi joka on maustettu punaherukalla. Siis tässä annoksessa oli kypsyysaste täydellinen, täydellisen mureaa ja niin täydellinen annos! Mun makuuni ehdottomasti illan paras annos 👌 Toisena pääruokana oli Vanajaveden kuhaa, ruusukaalipyreetä, karamellisoitua fenkolia ja abeurre blanc kastiketta. Jälkiruokana kahvipannacottaa, espressogeeliä, paahdettua valkosuklaata, saksanpähkinävinegretteä ja maapähkinäjäätelöä 😋
Viineistä maistelin lasillisen makeahkoa puolikuivaa Rivaner Premier Cru Remich Primeberg valkoviiniä. Tämä viini on ominaisuuksiltaan herkän hedelmäinen ja hyvin ilmeikäs. Tuoksussa löytyi omenan, luumun ja aprikoosin aromeja. Maultaan erittäin hedelmäinen ja miellyttävä. Viini sopii hyvin kevyisiin ruokiin, kuten salaatteihin sekä vaalean kalan kanssa. Jälkiruoan kanssa nautein lasillisen Beerenauslese Exquisit jälkiruokaviiniä. Tässä oli tuoksussa persikkaa ja trooppisia hedelmiä. Maultaan makea, jota miellyttävä hapokkuus tasapainottaa, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Molemmat viinit olivat ehdottomasti minun makuuni!
Tommi Laitinen toimittaa kalat Vanajavedeltä Henriksiin. Ravintola käy viikoittain keskustelua kalastajan kanssa, mistä kalat on pyydetty, mikä on ollut syvyys yms. Tommi on jo vuosia toimittanut heille kalat. Ravintola ostaa kaikki kalat mitä verkoista tulee, näin he saavat paljon vaihtelua päivän kaloihin kuin myös lounaan ja brunssi kala-annoksiin. Metsärannan lihan kanssa he tekivät tänä syksynä sopimuksen ja heidän kauttaan he saavat loistavaa lähialueen riistaa. Sienet ja marjat mitä he käyttävät on kerätty Pirkanmaan metsistä. Ravintolassa tehdään kaikki alusta lähtien itse. On kyseessä sitten kalan filerointi tai liemien keittely luista ja "roippeista".
Näyttääpä hyvältä. Mukavaa, kun saa ideoita omiinkin ravintolakokeiluihin. Meillä myös on etsinnässä jokin uusi ravintola täältä Tampereelta. Olisi ideana mennä viettämään vuosipäivää mieheni kanssa muutaman viikon kuluttua. https://www.rioni.fi/tampere
VastaaPoista