22.4.2017

Tonnikalapiirakka (myös gluteenittomana)








Tein tätä piirasta kaksostemme syntymäpäiville ja koska sai niin kovan suosion, niin päätin sen kirjoittaa talteen. Jos haluat pellillisen tätä herkkua, niin tuplaa ohje. Mun peltini sisämitat ovat 34cm x 30cm, jos teet isompaan peltiin, niin tee taikinaa enemmän. Testaa myös paljon kehuttua metvurstipiirakkaa , broileripiirakkaa , kinkkupiirakkaa sekä savulohipiirakkaa tai jauheliha-tonnikalapiirakkaa.



Pohja:
125g maitorahkaa
125g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja tai 3dl Semperin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta

1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään 
2. lisää jauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin piirakkavuokiin jauhoja apuna käyttäen
4. esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia
5. valmista täyte


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1½ tl sitruunapippuria 
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
1 prk. ananasmurskaa
1 prk. tonnikalaa
1dl paahdettua paprikaa

1.sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste, tilli ja sitruunapippuri 
2. kaada vuokien pohjalle
3. lisää sen jälkeen loput täytteet 
4. paista uunissa 200'c n.20-25 min
5. jäähdytä ja nauti


Vinkit:
*Ohjeesta tulee kaksi piirakkaa 35cm X 11cm kokoisiin vuokiin.
* voit tehdä myös pyöreään 28cm halk. olevaan piirakkavuokaan

2 kommenttia :

  1. Hei, kuinka monelle hengelle tästä piirakasta riittää? Ajattelin tehdä rippijuhliin noutopöytään ja tuon suorakaiteen mallisena nimenomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips! Yhdestä suorakaiteen mallisesta tulee n.7 palaa :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful