Ystäväni oli tulossa kylään ja jotain suolaista oli saatava pöytään. Jääkaapissa oli metvurstia, joka ei tahtonut sellaisenaan mennä alas. Niinpä lähdin kokeilemaan miten metvursti toimisi ananaksen kanssa, sekä aurinkokuivattuja tomaatteja sattui olemaan kaapissa myös. Ja tuo kombo oli enemmän kuin hyvä, maistiaisia saaneilta piiras sai kovasti kehuja ja reseptin perään tuli kyselyitä, joten päätin sen sitten kirjoittaa blogiini talteen. Tuplaamalla ohjeen saat peltillisen verran tätä herkkua. Mun peltini sisämitat ovat 34cm x 30cm, jos teet isompaan peltiin, niin tee taikinaa enemmän. Testaa myös paljon kehuttua tonnikalapiirakkaani , savulohipiirakkaa , kinkkupiirakkaa sekä broileripiirakkaa.
Pohja:
125g maitorahkaa
125g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja TAI 3dl Semperin mix med fiber
1½ tl leivinjauhetta
1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään
2. lisää jauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin vuoksiin tai peltille
4. esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia
5. valmista täyte
Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
150-200 g metvurstia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 prk. ananaspaloja
Koristeeksi:
tuoretta persiljaa
kirsikkatomaatteja
1. sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste ja kaada vuokien pohjalle
2. lisää sen jälkeen loput täytteet
3. paista uunissa 200'c n.15-20min
4. jäähdytä, koristele haluamallasi tavalla ja nauti
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti