26.8.2018

Metvurstipiirakka myös gluteenittomana


Ystäväni oli tulossa kylään ja jotain suolaista oli saatava pöytään. Jääkaapissa oli metvurstia, joka ei tahtonut sellaisenaan mennä alas. Niinpä lähdin kokeilemaan miten metvursti toimisi ananaksen kanssa, sekä aurinkokuivattuja tomaatteja sattui olemaan kaapissa myös. Ja tuo kombo oli enemmän kuin hyvä, maistiaisia saaneilta piiras sai kovasti kehuja ja reseptin perään tuli kyselyitä, joten päätin sen sitten kirjoittaa blogiini talteen. Tuplaamalla ohjeen saat peltillisen verran tätä herkkua. Mun peltini sisämitat ovat 34cm x 30cm, jos teet isompaan peltiin, niin tee taikinaa enemmän. Testaa myös paljon kehuttua tonnikalapiirakkaani , savulohipiirakkaa , kinkkupiirakkaa sekä broileripiirakkaa.


Pohja:
125g maitorahkaa
125g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja TAI  3dl Semperin mix med fiber
1½ tl leivinjauhetta

1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään 
2. lisää jauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin vuoksiin tai peltille
4. esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia
5. valmista täyte


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
150-200 g metvurstia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 prk. ananaspaloja

Koristeeksi:
tuoretta persiljaa
kirsikkatomaatteja


1. sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste ja kaada vuokien pohjalle
2. lisää sen jälkeen loput täytteet 
3. paista uunissa 200'c n.15-20min
4. jäähdytä, koristele haluamallasi tavalla ja nauti







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful