Mehevän täyteläinen butter chicken eli intialainen voikana. Tähän tulee astetta erilaisemmat mausteet, joten mun kaapissa olevat mustapippurit, paprikajauheet ja sipulijauheet sai unohtaa ja suunnata kauppaan maustehyllylle! Samalla hiukan olin epäileväinen mahtaako tämä upota lapsille, sillä meillä ei ole aijemmin näistä mausteisimmista mausteista tehty ruokaa. Mutta tämä ruoka maistui myös meidän teineillekin ja saa kuulemma tehdä toistekin. Monet marinoi ensin turkkilaisessa jugurtissa mausteiden kera kanat. Koska minä yleensäkkin tykkään tehdä reseptejä, joissa mutkat laitetaan suosiksi aikaa säästääkseen, niin minä en marinoinutkaan kanoja vaan lisäsin kastikkeen loppuvaiheessa turkkilaisen jugurtin. Ja voin vaan todeta, että tämä toimi näinkin!
Ohje:
2½ tl juustokuminaa
2 tl garam masalan mausteseosta
2 isoa sipulia
7 valkosipulinkynttä
pieni pala raastettua inkivääriä
2 pientä chiliä (tai oman maun mukaan)
1½tl suolaa
3 rkl fariinisokeria
500g paseerattua tomaattia
70g tomaattipyrettä
50g voita
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl soijaa
1. ruskista kanat ja mauste ne juustokuminalla ja garam masalan mausteseoksella ja ota ruskistetut kanat pannulta sivuun.
2. pilko sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä
3. lisää kuullotettujen sipulien joukkoon ruskistetut kanat ja loput ainekset, sekoita ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä hetki
4. tarkista maku ja nauti keitetyn riisin kera
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti