Meillä rakastetaan mutakakkua ja nyt testailin tehdä mutakakun päälle suklaavaahtoa. Sopi kuin nenä päähän. Voit toki kakun nauttia ilman suklaavaahtoakin. Jos haluat kauniit kakkupalat, niin kannattaa antaa olla yön yli jääkaapissa vuoassaan ja seuraavana päivänä vasta kuorruttaa, jos kuorrutteen haluat päälle. Kuorrute on sama, mitä olen käyttänyt keksienikin päällä.
Ohje:
200g voisulaa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ rkl aitoa vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa leivonta kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1. sulata voi
2. vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vähintään 5min)
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4. lisää kuivat aineet sihvilän läpi varovasti 2-3 osassa, hyvin välillä varovasti nuolialla sekoittaen
5. paista 175'c n.18min.
6. anna mieluusti olla vuoassaan seuraavaan päivään asti ja kuorruta kakku suklaavaahdolla. Näin saat kauniit palat mutakakusta. Mutta jos et malta odottaa seuraavaan päivään, voit hyvin korkata kakun hetikin, kun olet jäähtyneen kakun päälle saanut suklaavaahdon. tällöin mutakakku vaan lähtee valumaan keskeltä. Ja toki voit herkutella mutakakun ilman suklaavaahtoakin.
Suklaavaahto:
1 dl kuohukermaa
1 levy (121g) vadelmajogurtti suklaata
200g vaniljatuorejuustoa
1. laita kuohukerma ja suklaa kattilaan
2. lämmitä sen verran, että suklaa lähtee sulaamaa kerman joukkoon
3. nosta liedeltä pois
4. anna hetki jäähtyä ja nosta jääkaappiin 30 min.
5. kun seos on seissyt jääkaapissa ja on ihan kylmää, niin lisää vaniljatuorejuusto
6. vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
7. levitä suklaavaahto mutakakun päälle
8. koristele halutessasi
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti