Poika pyysi aamupalalle vohveleita, joten niitä sitten teinkin. Pöydällä oli banaaneja, jotka oli jo parhaat päivänsä nähneet, joten ne sopi oikein loistavasti taikinaan. Ja vaikket tykkäisi banaanista, niin voisin väittää, et näistä vohveleista tykkäät, sillä banaani ei erotu valmiista vohveleista oikeestaan ollenkaan, mutta makeutta tuovat kivasti.
Vohvelitaikinat jää helposti mauttomaksi, joten halusin maustaa taikinan kardemummalla ja näistä vohveleista tulikin tosi hyviä, joten sun kannattaa ehdottomasti testat tätä reseptiä! Tästä märästä tulee 10kpl, tuplaa taikina tarvittaessa, sillä nämä katoaa pöydästä aika nopsaa. Tarjoile ne vaikka tuoreiden mansikoiden ja jäätelön kera! Tai testaa taivaallista puolukkavaahtoa!
Itse nautein vohvelit nimittäin puolukkavaahdolla, joka puolestaan oli aivan taivaallista. Tässä puolukkavaahdossa ei nimittäin maistu puolukka oikeestaan ollenkaan. Ja ystäväni maistoi tätä puolukkavaahtoa taannoin jälkiruoassani ja sanoi, että meinasi vallan pyörtyä siitä kuinka hyvää tämä oli ja kun kerroin sen olevan puolukasta tehtyä, niin ei meinannut uskoa. Itsehän inhoan puolukoita, mutta voi morjetsa miltä tämä puolukkavaahto maistui, jumalaisen hyvää! Joten anna ehdottomasti mahdollisuus tälle herkulliselle puolukkavaahdolle ja testaa. Sillä ihan varmasti yllätyt, miten luvattoman hyvää se on!
Ohje:
2 kypsää banaania (parhaat päivänsä nähneet banaanit sopii tähän parhaiten)
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl aitoa vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa jauhettuna
2 kananmunaa
6 dl maitoa
1 dl öljyä
1. muussaa haarukalla banaanit ja laita hetkeksi sivuun
2. sekoita kuivat aineet keskenään
3. lisää kananmunat, öljy ja 1/3 maidosta ja sekoita voimmakkaasti
4. lisää loput maidot kahdessa osassa hyvin välillä sekoittaen (näin vältät etteti tule paakkuja)
5. lisää lopuksi muussatut banaanit ja sekoita hyvin
6. paista vohveliraudalla
Puolukkavaahto:
5 dl puolukoita
1dl fariinisokeria
125g maitorahkaa
2dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl puolukkasurvosta
1. survo puolukat ja fariinisokeri sauvasekoittajalla. Jos käytät pakaste puolukoita, niin anna niiden ensin sulaa. Itse tein isomman satsin puolukkasurvosta, vaikka itse puolukkavaahtoon laitoinkin vain 1dl. Säästin siis myöhempää käyttöä varten loput.
2. vaahdota rahka, kerma ja vaniljakreemijauhe
3. kun vaahto on valmista kaada 1dl puolukkasurvosta
4. sekoita hyvin sekaisin
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti