Mehevän kosteita mustikkamuffinseja, jotka ihan sulaa suuhun. Ja jotka on ihan älyttömän helppoja tehä, kaikki aineet vain sekaisin, taikina vuokiin ja uuniin! Ihanan heleppoo! Ohjeen pohjana käytin tätä mun suklaamuffinsi ohjetta. Ohjeesta tulee 12 kpl.
Ohje:
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivnjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
1½ dl piimää
3 (M koon) kananmunaa
1 dl öljyä
½ sitruunan puristettu mehu
1 sitruunanraastettu kuori
4 dl mustikoita
1. sekoita kaikki aineet yhteen
2. lisää viimeisenä jäiset mustikat tai voit käyttää myös tuoreita jos haluat
3. annostele taikina muffinsivuokiin
4. paista 200'c noin 25min tai kunnes kypsiä. Testaa hammastikulla jääkö taikinaa tikkuun vai onko valmiita
5. tee halutessasi kuorrute, muta ovat hyviä ilman kuorrutettakin
6. kuvan muffinsit kuorrutin kermavaahdolla, koska halusin testata tehdä kukkataidetta ja pikkutarkkaa pursotusta erilaisilla tyllillä!
kuorrute:
2 dl vispikermaa (esim. arla, pirkka tai valio. Flora vispiä en suosittele, se ei vatkaudu vaahdoksi)
100g sitruunatuorejuustoa tai appelsiinituorejuustoa
1 appelsiinin puristettu mehu
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1. sekoita kaikki aineet keskenään
2. vatkaa seos vaahdoksi
3. kuorruta muffinsit
4. nauti!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti