Chili con carne on klassikko arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja josta ei makua puutu. Yleensä tähän jauhelihakastikkeeseen laitetaan kidneypapujakin, mutta koska itse en niistä pidä, niin jätin ne pois ja kastike toimii silti ja tulikin muuten ihan älyttömän hyvää! Jos pidät tulisesta, niin sitten suosittelen käyttämän mietojen chilien tilalla tulisempia chilejä. Nyt tämä ei ole tulista. Yleensä meillä tämä syödään riisin kera, mutta lapset usein toivovat perunamuusin kanssa, joten toimii kyllä muusin kaverinakin. Kylkeen lisäsin vielä ihanan raikasta vesimelonisalsaa!
Ohje:
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 mieto kokonainen chili (poista siemenet)
700g naudan jauhelihaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl chilimausteseosta
130g MUTTI tomaattipyrettä
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
1 rkl häränlihafondia pullosta
1 rkl soijaa
1. kuullota silputut sipulit ja chili
2. lisää jauheliha sipulien ja chilin sekaan
3. lisää mausteet ja ruskista jauheliha kypsäski
4. lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin
5. lisää loput aineet ja sekoita
6. maista ja lisää tarvittaessa suolaa lisää sekä, jos haluat tulisempaa niin lisää myös chilimausteseosta
7. anna kastikkeen hetken kiehua (n.5min)
8. nauti riisin tai perunamuusin kera
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti