7.9.2025

Kana-kasviskastike




 

Meillä rakastetaan erilaisia kanaruokia ja tähän kanakastikkeeseen sain upotettua kivan määrän kasviksia. Kasvikset tykkään aina käyttää pannun kautta, koska niihin saa syvemmän maun, kun on kuullotettu. Tästä kastikkeesta tulikin meijän koko perheen suosikki ja ystäväni jolle tätä tarjosin kehui myös kovasti, joten ehdottomasti laita testiin ja ihastu sinäkin tähän. Erityisesti tämä sopi hyvin yhteen  perunamuusin tai riisin kanssa.


Ohje:
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 mieto punainen chili (poista siemenet)
1 kesäkurpitsa
1 parsakaali
1 pss. (300g) puutarhurin kasvissekoitusta (pakaste)
700g maustamatonta kanasuikaletta
½ tl currya
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl sokeria
1tl suolaa
140g mutti tomaattipyrettä
2dl kuohukermaa
3 dl vettä

1. kuullota tilkassa öljyä silputut sipulit ja chili, jonka jälkeen lisää ne kattilaan
2. pilko kesäkurpitsa haluamasi kokoiseksi ja kuullota nekin pannulla tilkassa öljyä, jonka jälkeen lisää kattilaan sipulien ja chilin joukkoon
3. leikkaa parsakaalesta pientä siivua myös varren voi käyttää, kun kauttaaltaan leikkaa kovat palat pois, sisällä on pehmeää sisusta, jonka voi syödä, kuullota nämäkin pannulla ja lisää kattilaan
4. käytä pannulla myös puutarhurin kasvissekoitusta ja lisää nekin sen jälkeen kattilaan
5. ruskista kanasuikaleet currylla, sokerilla, suolalla ja mustapippurijauheella, nämäkin lisätään ruskistuksen jälkeen kattilaan
6. lisää tomaattipyre kattilaan ja sekoita hyvin
7. lopuksi lisää kerma ja vesi ja keitä n.5min-10min
7. tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita
8. nauti perunanamuusin tai riisin kanssa!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful