Meillä rakastetaan erilaisia kanaruokia ja tähän kanakastikkeeseen sain upotettua kivan määrän kasviksia. Kasvikset tykkään aina käyttää pannun kautta, koska niihin saa syvemmän maun, kun on kuullotettu. Tästä kastikkeesta tulikin meijän koko perheen suosikki ja ystäväni jolle tätä tarjosin kehui myös kovasti, joten ehdottomasti laita testiin ja ihastu sinäkin tähän. Erityisesti tämä sopi hyvin yhteen perunamuusin tai riisin kanssa.
Ohje:
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 mieto punainen chili (poista siemenet)
1 kesäkurpitsa
1 parsakaali
1 pss. (300g) puutarhurin kasvissekoitusta (pakaste)
700g maustamatonta kanasuikaletta
½ tl currya
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl sokeria
1tl suolaa
140g mutti tomaattipyrettä
2dl kuohukermaa
3 dl vettä
1. kuullota tilkassa öljyä silputut sipulit ja chili, jonka jälkeen lisää ne kattilaan
2. pilko kesäkurpitsa haluamasi kokoiseksi ja kuullota nekin pannulla tilkassa öljyä, jonka jälkeen lisää kattilaan sipulien ja chilin joukkoon
3. leikkaa parsakaalesta pientä siivua myös varren voi käyttää, kun kauttaaltaan leikkaa kovat palat pois, sisällä on pehmeää sisusta, jonka voi syödä, kuullota nämäkin pannulla ja lisää kattilaan
4. käytä pannulla myös puutarhurin kasvissekoitusta ja lisää nekin sen jälkeen kattilaan
5. ruskista kanasuikaleet currylla, sokerilla, suolalla ja mustapippurijauheella, nämäkin lisätään ruskistuksen jälkeen kattilaan
6. lisää tomaattipyre kattilaan ja sekoita hyvin
7. lopuksi lisää kerma ja vesi ja keitä n.5min-10min
7. tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita
8. nauti perunanamuusin tai riisin kanssa!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti