24.9.2025

Kinuskinen mustikkapiirakka-brita (myös gluteeniton)

 



Kun yhdistää mustikkapiirakan ja britan sekä lisää vähän kinuskikreemiä, niin syntyy herkullinen kinuskinen mustikkapiirakkabrita. Päällä herkullisen rapeaa marenkin ja pohja mehevän kosteaa mustikkaistapiirakkaa, jonka välissä kinuskikreemiä. Väliin laitoin kermavaahdosta ja maitorahkasta tehtyä vaahtoa. Pohja kannattaa ehdottomasti antaa viilentyä ihan kylmäksi asti, koska muutoin on haastavaa saada siirrettyä toinen puolikas täytteen päälle. Toki tässä tarvein itsekin hiukan nosto apua, ettei pohja repeä nostaessa. Tämän voi myös tehdä kahteen pyöreään irtopohjavuokaan, jolloin kasaaminen on paljon helpompaa.


Pohja:
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1½ dl kermaa (maitokin käy)
2½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja (tai 2dl semperin finmixiä)

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää keltuaiset ja kerma hyvin sekoittaen
3. sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon
4. öljyä leivinpaperi pullasudilla
5. levitä pohja uunipeltille leivinpaperin päälle paljon jauhoja apuna käyttäen

Pohjan päälle:
2 prk. Kinuskikreemiä (valio)

Kinuskikreemin päälle:
6dl jäisiä mustikoita
2rkl perunajauhoja
Pyöritä mustikat perunajauhoissa

Mustikoiden päälle marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

1. vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle. Marenki on sitten valmista, kun pystyt kääntämään astian ylös alaisin, niin että marenki pysyy kupissa.
2. kaada marenki pohjan päälle kauttaalteen 
3. paista kiertoilmassa 175'c n.30min 
4. Anna jäähtyä kylmäksi asti

Leikkaa brita kahteen osaan ja vaahdota väliin:
5dl vispikermaa (esim.juustoportti tai arla)
250g maitorahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1/4 dl fariinisokeria

Koristele kinuskikastikkeella



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful