27.9.2025

Pehmoiset aamiaissämpylät

 


Pehmeät ja maukkaat aamiassämpylät. Tämä taikina tehdään edellis iltana jääkaappiin kohoamaan ja aamulla pyörittelet sämpylät peltille, kohotat ja paistat. Sämpylät ovat kuin pumpulin pehmeitä. Ohjeesta tulee 10kpl



Ohje:
2 dl kylmää maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 M koon kananmunaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl spelttivehnäjauhoja
4½ dl vehnäjauhoja

150g pehmeitä voikuutioita

Voiteluun:
Kananmuna

Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

1. sekoita hyvin kaikki muut aineet keskenään paitsi pehmeä voi
2. kun kaikki on sekaisin lisätään pehmeät voikuutiot
3. sekoita yleiskoneella 10min
4. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
5. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
6. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä
7. paista 200'c noin 13 minuuttia, tarkista sämpylöiden pohjasta, että ovat kauniin kullan ruskeita


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful