Pehmeät ja maukkaat aamiassämpylät. Tämä taikina tehdään edellis iltana jääkaappiin kohoamaan ja aamulla pyörittelet sämpylät peltille, kohotat ja paistat. Sämpylät ovat kuin pumpulin pehmeitä. Ohjeesta tulee 10kpl
Ohje:
2 dl kylmää maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 M koon kananmunaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl spelttivehnäjauhoja
4½ dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää maitoa
11g kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 M koon kananmunaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl spelttivehnäjauhoja
4½ dl vehnäjauhoja
150g pehmeitä voikuutioita
Voiteluun:
Kananmuna
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä
1. sekoita hyvin kaikki muut aineet keskenään paitsi pehmeä voi
2. kun kaikki on sekaisin lisätään pehmeät voikuutiot
3. sekoita yleiskoneella 10min
4. laita taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli
5. leivo seuraavana päivänä sämpylöiksi ja kohota vielä 1h
6. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä
7. paista 200'c noin 13 minuuttia, tarkista sämpylöiden pohjasta, että ovat kauniin kullan ruskeita
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti