Pistaasipullat on ollu mulla mielen päällä jo pitkään, mutta vasta nyt sain testattua miltä ne maistuisi. Jos tykkäät pistaasista, niin tykkäät näistäkin. Täytteen kohdalla on helppo tehdä niin pistaasista täytettä kuin itse haluaa. Jos pidät voimakkaan makuisesta pistaasista, niin lisää pistaasitahnaa, niin kauan, että se on sun suuhun hyvän makuista. Ohjeesta tulee 12kpl.
Ohje:
2½dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
1dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl öljyä
n.6½-7dl vehnäjauhoja
2½dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
1dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl öljyä
n.6½-7dl vehnäjauhoja
1. sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 3dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10min
3. lisää loput jauohot ja vaivaa taikinaa
4. jaa taikina 12 kpl palaan
5. leivo heti pulliksi
6. kohota pullia 40min ja tee sillä välin täyte
6. kohota pullia 40min ja tee sillä välin täyte
7. kun pullat ovat kohonneet paina lasilla pulliin kolo
8. voitele pullat kananmunalla
9. lisää koloihin täytettä sekä pistaasipähkinärouhetta
10. paista pullia 225'c 10min
Täyte:
1 prk. 200g vaniljakreemiä (valio)
1 dl (pirkka) pistaasitahnaa (maista täytettä ja jos haluat voimakkaamman pistaasin maun, niin lisää tahnaa lisää)
Päälle:
pistaasipähkinä rouhetta
Voiteluun:
kananmuna
Valmiin pullan pinnalle:
tomusokeria
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti