Lasagne on meijän poikien herkkuruokaa ja nyt kokeilin tehä sen tonnikalaversiona. Tästä tuli kans hyvää ja vähän vaihtelua sille tavan jauhelihalasagnelle. Kaikki aineet vaan laitetaan kattilaan keitellään sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin ja juustot sulannut. Sit vaan kasataan vuokaan. Jos sulla kastike ottaa kattilan pohjaan kiinni, niin saat sen vaivattomasti sokeripalalla rapsutettua puhtaaksi. Suosittelen ehdottomasti käytettävän mutti tomaattimurskaa sekä pyrettä, muuten kastikkeesta ei tule niin hyvän makuista.
Ohje:
500g kesäkurpitsaa
2 isoa porkkanaa
100g purjoa
1 sipuli
400g mutti tomaattimurskaa
140g mutti tomaattipyrettä
4 tlk. (420g) tonnikalaa (valuta öljy pois)
1 prk. (250g) koskenlaskijan ruoka&dippi chili sulatejuustoa
150g mozzarellaraastetta
5dl maitoa
2½ tl mustapippurijauhetta
2 rkl kasvisfondia pullosta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl chilimausteseosta
12 lasagnelevyä
päälle:
150g cheddarraastetta
1. raasta kesäkurpitsa ja porkkanat ja lisää kattilaan
2. lisää kaikki loputkin aineet kattilaan
3. sekoita hyvin
4. anna kiehahtaa sen verran, että juustot on sulanneet, sekoita vähän väliä, ettei kastike tartu kattilan pohjaan. Jos kuitenkin tarttuu, saat kattilan pohjan helposti ja vaivattomasti puhtaaksi rapsuttamalla sen sokerinpalalla
5. kasaa lasagne, aloita aina kastikkeesta ja lopeta kastikkeella
6. ripottele pinnalle cheddarraaste
7. paista 200'c 40min
8. anna hetki vetäytyä uunin jälkeen ja nauti!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti