13.12.2016

Pehmeä piparkakku (gluteeniton)





Minulta toivottiin gluteenittomana tätä pehmeää piparkakkua,  jota olen aina tehnyt jouluksi meille mummoltani saamalla ohjeella. Joten lähdin kokeilemaan onnistuuko ja kyllä onnistui :) Olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Oli maukasta. 
Yllä valkosuklaakreemi. Toki voit koristella muullakin tavalla.


Facebookissa on blogillani oma sivusto, jonne päivitän aina ensimmäisenä uudet reseptit.

Sekä minut löytää instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa



Ohje:

2½ dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos
2dl maissitärkkelystä
3 tl neilikkaa
5tl kanelia
1½ tl soodaa
3 dl sokeria (dan sukkerin)

3 keltuaista

2dl maitoa
80g voisulaa

3 valkuaista


1. sekoita jauhot, maissitärkkelys, neilikka, kaneli, sooda ja sokeri keskenään
2. erottele valkuaiset ja keltuaiset
3. lisää kuiviin aineisiin keltuaiset, maito sekä voisula
4. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan ja kääntele nuolialla varovasti sekaisin
5. voitele ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla vuoka
6. paista uunin pohjalla ritilän päällä (1,8 l vuoassa) 175'c n.30min.

7. anna jäähtyä vuoassa kylmäksi asti ja kumoa sitten vasta kakku

Vinkki:
Tämän kakun salaisuus on onnistunut valkuaisvaahto (kupin ja vispilöiden on oltava aivan puhtaat sekä sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista, muutoin et saa siitä paksua onnistunutta vaahtoa)


Valkosuklaakreemi:
1 kananmuna
2dl tomusokeria
150g pehmeää voita
70g valkosuklaata

1. vaahdota pehmeä voi valkoiseksi vaahdoksi 
2. Vaahdota eri astiassa kananmuna ja tomusokeri 
3. yhdistä vaahdot 
4. sulata valkosuklaa laakealla lautasella mikrossa 30sek. kerralla (mulla pandan valkosuklaa oli sulaa 1min 15sek päästä, mutta pidä vain 30 sek kerralla, muuten palaa) 
5. kaada suklaasula vaahtoon ja sekoita hyvin 
6. kuorruta jäähtynyt kakku 
7. tuollaisen kuvan kuvioinnin saat raidoittamalla tummalla suklaalla valkosuklaakreemin päälle ja ruokalusikalla "sotket" raidat kreemiin pyörivin liikkein. 
8. kuorrutuksien kanssa säilytys jääkaapissa. Ilman kuorrutusta säilyy huoneenlämmössä esim. pussissa.










10 kommenttia :

  1. Oih näyttää oikein ihanalta ja maukkaalta! :) Täytyykin kokeilla! Olitko tyytyväinen makuun vai maustaisitko ensi kerralla toisin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olin tyytyväinen makuun. Samoin kaksosemme maistaessaan kysyivät mitä tämä ihana herkku oikein on :)

      Poista
  2. Kauankohan säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä oli pari päivää jääkaapissa kuvun alla, sitten se olikin jo syöty. Eli pari päivää ainakin 😊

      Poista
  3. Anonyymi10.42

    Käviskö piparkakkumauste noiden mausteiden tilalle tähän? :)

    VastaaPoista
  4. Minkähän verran tuota piparkakkumaustetta laitetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa suoralta sanoa, täytyy maistella taikinaa välillä, koska piparin maku tulee tarpeeksi esille.

      Poista
  5. Anonyymi18.19

    toimiiko tämä "kuivakakkuna" ilman kuorrutetta?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful