7.1.2017

Kasvispihvit myös gluteenittomana


Minun on tehnyt jo pitkään mieli tehdä itse kasvispihvejä. Nyt sain vihdoin tehtyä niitä ja tiedättekö sen tunteen, kun saat syötyä ja suu hymyilee vaan, kun oli niin hyvää. Minulle kävi juuri niin näiden pihvien kohdalla. Jopa mieheni ja kaksosemme kehuivat, miten hyviä ovat, vaikka ovat enemmän lihan perään. Ohjeesta tulee 9 kpl

Ohje:
300g porkkanoita
250g juuriselleriä
200g palsternakkaa
2 salottisipulia
2 dl cheddar juustoraastetta (Jukolan Juuston)
3 pientä kananmunaa tai 2 isoa 
2 tl paprikajauhetta
1 tl yrttisuolaa
½ tl himalajan hienoa suolaa
½ dl gluteeniton vaalea jauhoseos 
(tai 1/2dl  perunakuitua, mantelijauhoja tai  vehnäjauhoja) 

Paistamiseen:
voita

1. raasta juurekset
2. hienonna sipulit
3. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
4. paista voilla miedolla lämmöllä kunnes kypsiä (n.5min per puoli, välillä kääntäen)


Vinkki:
* voit raastaa juurekset jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Ja kun tulet töistä ja haluat saada nopeasti ruoan valmiiksi lisäät vain loput aineet ja paistat.
* voit halutessasi paistaa nämät myös uunissa 225'c noin.15-20 minuuttia.


Blogistani löytyy muitakin herkullisia ruokaohjeita joita kannattaa kokeilla



9 kommenttia :

  1. Anonyymi12.29

    Kuulostaapa hyvältä! Pitää testata, juuriselleriä tulee käytettyä tosi vähän muuten. Kivoja reseptejä sinulla! Gluteenittomuudesta iso plussa.

    VastaaPoista
  2. Herkullinen resepti ja hyvä vinkki tuo esivalmistelu

    VastaaPoista
  3. Oi, mä niin tykkään kasvispihveistä ja näistä tuli nyt kertaheitolla lemppareita :)

    VastaaPoista
  4. Oi, nam :) Mä tykkään tosi paljon kasvispihveistä ja tästä tuli kertaheitolla vakkariresepti :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi11.29

    Jos kananmunan korvaa esim. chia-siemenistä ja vedestä tehdyllä 'munalla' tämä on myös vegaanille (ja kananmuna-allergiselle) sopiva.

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful