6.11.2024

Kuohkea karpalovispipuuro

 



Meillä tulee välillä tehtyä useinkin vispipuuroo ja välillä on pitkiäkin taukoja. Olen kokeillut tehdä monesta eri marjasta tätä herkullisen kuohkeaa puuroa, mutta karpalo vain aina kerta toisensa jälkeen nousee ykköseksi. Kuohkeuden salaisuus on kunnolla vatkaamisessa. Kylmää puuroa, kun vatkaa n.10min, niin alkaa kuohkeutta näkymään!


3 dl karpaloita
1½ litraa  vettä
1½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1/3 tl suolaa
2½ dl mannasuurimoita

1. keitä karpaloita ja vettä, kunnes karpalot ovat poksahdelleet rikki
2. kaada seos sihvilän läpi toiseen kattilaan ja painele karpalot vielä kunnolla sihvilän läpi, että saat kaikki maut talteen
3. laita kattila hellalle ja lisää sokerit, vaniljakreemijauhe ja suola, keitä kunnes kiehuu
4. ripottele ohuena nauhana mannasuurimot kiehuvaan seoksen sekaan kokoajan sekoittaen
5. anna puuron jäähtyä ihan kylmäksi asti
6. vatkaa kylmää puuroa noin 10min


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful