12.10.2016

Gluteenittomat tomaattileipäset


Herkullisen tomaattiset leipäset jotka voit täyttää haluamillasi täytteillä.
Ohjeesta tulee 8kpl. 


Ohje:
3 dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 dl viljatuotteen tattarilesettä
(2tl  psylliumia)
2½ tl leivinjauhetta
2 dl cheddar raastetta
140g tomaattipyrettä
2dl margariiniä

Voiteluun:
kananmuna

Sekoita kaikki keskenään ja jaa taikina uunipeltille leivinpaperin päälle kahdeksaan osaan, painele litteiksi.Voitele kananmunalla.  Paista 225'c n.10min. Anna jäähtyä ja täytä haluamillasi täytteillä. 

*Yhteistyössä Viljatuote


Blogissani on myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata.
Feta-kinkku-paprikakupit
Puolukkaleipä
Omenaleipä
Porkkanapataleipä
Parsakaali-punasipulipiiras
Juustoskonssit
Savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
0

11.10.2016

Omenapullat


Ihanat omenapullat joiden sisällä herkullista vaniljakreemiä. Kokeile ihmeessä ja ihastu sinäkin näihin. Näistä tuli lempipulliani.
Ohjeesta tulee 16kpl (50g pullia)


Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja


Vaniljakreemitäyte:
2dl milletti vaniljakreemijauhetta
2dl kylmää vettä


Päälle:
3 omenaa -> kuutioi

½ dl sokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria


Valmista pullataikina: sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 4dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja välikohota 10 min. Lisää sitten loput jauhot ja jatka kohottamista 30min. Itse kohotin lavuaarissa missä oli kuumaa vettä. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne palloiksi. Kohota valmiita palloja 30min. Kohotuksen jälkeen paina juomalasilla pallon keskelle kolo vehnäjauhoja apuna käyttäen (paina lasin pohjaa joka painalluksen jälkeen jauhoihin). Tee vaniljakreemitäyte ja pursota koloihin. Lisää kreemin päälle reilusti omenakuutioita ja paina niitä pohjaa kohti. Sekoita ½ dl sokeria ja 1½ tl aitoa vaniljasokeria keskenään ja ripottele viimeisenä pullien reunoille. Paista 225'c n.12min tai kunnes kypsää. Tee halutessasi vielä kiille millä viimeistelet pullat.

Kiille:
3/4 dl hyytelösokeria
1½ dl vettä

Kiehauta tasaiseksi ja annostele omenoiden päälle

Vinkit:
* mielestäni milletti vaniljakreemijauhe on parhaan makuista
* omenaa et voi laittaa liikaa joten älä säästele annostellessasi omenakuutioita. Mitä enemmän sitä parempi.
* vaniljakreemi kannatta tehdä vasta sitten, kun laitat sen heti pullien keskelle. Muutoin paksuuntuu liikaa ja on ikävä levittää.
* paistoaika on uunikohtainen







4

10.10.2016

Pannuvihannekset ja broilerinfileet





Herkulliset pannuvihannekset ja broilerinfileet syntyivät loistavasti uudella De buyer hiiliteräspannullani jossa kahva on valmistettu erittäin kestävästä teräksestä. Ja mikä parasta tämä sopii myös induktiolevyillekkin. 

Ennen pannun käyttöönottoa tee pannulle rasvanpolttokäsittely. Huuhtele ensin pannu kuumalla vedellä kauttaaltaan ilman tiskiainetta ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla, jotta saat poistettua mehiläisvahan pannun pinnasta. Pannuun kuitenkin jää ohut vahakerros tämänkin jälkeen joka edistää non-stick pinnan syntymistä. Mikäli mehiläisvahaa jää pohjasta levylle, poista ne talouspaperilla levyn ollessa vielä lämmin.

Öljyä pannu ja kuumenna öljyä, kunnes alkaa kevyesti savuamaan. Kaada tämän jälkeen öljy pois ja kuivaa talouspaperilla. Toista käsittely. Pannun paistotulos paranee sen käytön myötä. Mitä mustemmaksi pannu muuttuu sitä vähemmän siihen jää ruoka kiinni. Yhteistyössä KitchenTime.



Pannuvihannekset:
paprikaa
parsakaalta
porkkanaa
öljyä paistamiseen
vuorisuolaa myllystä
pippurisekoitusta (santa maria)

kuori ja paloittle kasvikset ja paista öljyssä. Loppuvaiheessa lisää myllystä vuorisuolaa ja pippurisekoitusta.

Broilerinfileet paistoin tilkassa öljyä jotka maustoin santa maria broilerimausteella.

Näille kaveriksi herkulliset kilpiperunat, joiden ohjeen löydät TÄÄLTÄ



Pannun käyttöön vielä hyviä vinkkejä:

Jotta pannu säilyttää ominaisuutensa pese pannu mahdollisimman pian aina paistamisen jälkeen harjalla tai karhunkielellä ja kuumalla vedellä ilman tiskiainetta, kuivaa talouspaperilla ja kaada sen jälkeen aina tilkka öljyä ja levitä talouspaperilla se kauttaalteen. 

Kannattaa tehdä pannulle aika ajoin suolakäsittely eli kuumenna suolaa pannussa 1½ minuuttia kuumalla levyllä, hankaa ja pyyhi lopuksi talouspaperilla. Suolalla kuuraaminen poistaa aijempien kokkauksissa tulleet jäänteet ja hajut.

Älä laita tyhjää pannua koskaan kylmänä induktiolevylle kuumimmalle asteelle, vaan lämmitä asteittain. Eikä saa jättää pannua likoamaan eikä pestä astianpesukoneessa. Happamien ruokien paistaminen pannulla (tomaatit, valkoviini, sitruuna) voi heikentää pannun patinaa.

Huonoissa olosuhteissa pannu saattaa ruostua, ruosteen saa harjattua pois karkealla harjalla ja tekemällä uusiksi rasvanpolttokäsittelyn ja taas pannu toimii.


Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy muitakin herkullisia ruokaohjeita, joita kannattaa kokeilla.
Nopea ja herkullisen spakettikastike
Herkullinen nakkikastike
Chili-limelohta
Kilpiperunat
Broileri-perunavuoka
Jauhelihapihvit
Paras pizzapohja
Maistuva lasagne
Paneroidut broilerinfileet
Lohilaatikko
Tortillat
Uunibroileria ja riisiä
Yrttilihapullat ja pippurikastike
Spakettia lihapullilla ja kermainen tomaattisoossi
0

8.10.2016

Nyhtöpossu-salsapiirakka


Tässä yksi variaatio tekemästäni texmex-jauhelihapiirakastani. Vie kielenkin mennessään. Nyhtöpossu eli pulled pork on yksi suosikeistani.


Pohja:
2½dl vehnäjauhoja 
1tl leivinjauhetta
1/4tl-½tl cayennepippuria
½dl maitorahkaa
100g pehmeää voita

Gluteenittomana:
1½ dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta 
2 tl leivinjauhetta
120 g maitorahkaa
120g pehmeää voita




Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maitorahka ja pehmeä voi. Levitä 21cm halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Reunoja saa olla 4cm korkeudeltaan. ja laita jääkaappiin odottamaan, kun teet täytteen.


Täyte:

370g (1 paketillinen) pulled porkia sweet bbq kastikkeessa
1dl pineapple salsaa
1 prk. ananasmurskaa (valuuta kaikki mehut pois)
2 tomaattia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
n.1/4 - ½tl cayenne pippuri jauhetta
4dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)


Silppua valkosipuli veitsellä pieneksi silpuksi ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Laita täyte pohjan päälle ja paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.40min.



Blogistani löytyy muitakin ruokaohjeita,joita kannattaa kokeilla.






0

7.10.2016

Sitruuna-vaniljamokkapalat


Mokkapalat ovat suurta herkkuamme ja ne maistuvat kaikille perheessämme. Halusin vähän visioida reseptiä ja saada perinteisiin mokkapaloihin suklaisen sävähdyksen. Kokeilin tehdä mokkapalat sitruuna- vanilja tummasuklaasta ja se sopikin sinne todella hyvin. Sitruuna maistuu piiraassa sopivasti. 


Perinteisiin mokkapaloihin löydät ohjeen TÄÄLTÄ


Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
2 dl piimää
2½ tl vanilja-aromia
150g sitruuna- vanilja tummasuklaata (dammenberg)
200g margariinisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt margariinisula ja piimä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää myös suklaarouhe. Paista 200'c n.15min.


Kuorrutus:
500g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta (o'boy)
4 rkl voisulaa
5½rkl vahvaa kahvia
3tl aitoa vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle, älä kuitenkaan päästä pohjaa ihan kylmäksi asti ettei päällinen irtoa laattana irti. Yhteistyössä Arla.



Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy muitakin herkullisia ohjeita joita kannattaa kokeilla.



0

5.10.2016

Feta-kinkku-paprikakupit (ohje myös gluteenittomana)




Suolaisen nälkään tästä herkulliset kupit. Ja täytteitähän voit halutessasi muokata itsellesi sopivaksi, jos et jostain tykkää. Nämä olivat herkullisia. Ohjeesta tulee 9kpl. 




Taikina:
150g pehmeää voita
1 dl viljatuotteen tattarijauhoja
3dl viljatuotteen rouheinen jauhoseos
1 dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)
2rkl grillattua paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)

TAI vehnäjauhoversiolla
150g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)
4 rkl kermaa

Nypi pehmeä voi ja jauhot, lisää juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuihin ja jauhotettuihin muffinsipeltien koloihin taikinaa. Esipaista tyhjiä kuppeja 200'c 10min. 


Kermaseos:
1 kananmuna
1 dl grillattu paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)
½ tl mustapippurijauhetta
1 rkl viljatuotteen maissijauhoja

Lisää kermaseosta esipaistettujen kuppien pohjalle 1rkl per kuppi. 
Ja lisää täytettä kermaseoksen päälle.


Täyte:
200g korpelan kinkkukuutioita tai suikaleita 
1 punainen paprika silputtuna
200g fetaa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1dl cheddar juustoraastetta (Jukoan Juuston)


Pinnalle:
2dl cheddar-juustoraastetta (Jukolan Juusto)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää kuppeihin ihan kukkuralle asti. Ripottele vielä lopuksi juustoraastetta jokaisen kupin päälle. Ja jatka paistamista 200'c n.15min. 

*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy.





Blogissani myös muita herkullisia ruoka reseptejä
Sekä muita suolaisia ohjeita, kurkkaa ja testaa!
Parsakaali-punasipulipiiras
Herkullinen nakkikastike

2

3.10.2016

Gluteenittomat korvapuustit




Moni pitää gluteenittomien pullien tekoa vaikeana ja minäkin pidin ennen. Kunnes lähdin kokeilemaan ja onnistuneet ja maukkaat puustit sain uunista ulos. Taikinassa käytin psylliumia joka tekee taikinasta helposti käsiteltävän. Pikku puusteja tuli 17kpl. 





Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 dl sokeria
1tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70g voisulaa
2 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 dl viljatuotteen pullajauhoseosta

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psylliumi ja anna turvota muutama minuutti
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. leivo heti pulliks 
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. sivele taikinamatto voisulalla, ripottele reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni
6. leikkaa n. 3-4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi
7. laita lavuaariin kuumaa vettä hanasta ja laita pelti lavuaarin päälle tai laita pelti uuniin 40*c ja kohota 40min 
8. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. paista 225'c n.15min. Jos kohotat uunissa 40*c:ssa voit ottaa peltin pois uunista ja lämmittää uunin 225*c ja laittaa peltin vasta sitten takaisin uuniin ja jatkaa paistamista tai voit myös pitää peltiä uunissa kokoajan, tällöin tarkkaile paistoaikaa, koska valmiita

Yhteistyössä Viljatuote


Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, kurkkaa, testaa ja ihastu.
Mokkapalat
Porkkanapiirakka
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku 
Brownies
Vadelma-marenkikakku 
Mutakakku
Mustikkapiirakka 
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset 
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku



1

29.9.2016

Vaahtokarkki-minttusuklaapiiras





Tässä herkussa yhdistyy vaahtokarkit ja minttusuklaa ja lopputulos oli taivaallinen. Kokeile ihmeessä ja ihastu sinäkin. Aloita vaahtokarkkimassan teolla ja anna jäähtyä kylmäksi asti. 



Pohja:
200g minttu dominoita
30g voisulaa
2 rkl sokeria

Murskaa keksit pussissa esim. kaulimella. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita hyvin ja lisää voideltuun ja tomusokeroituun piirakkavuokaan (35cm x 11cm) pohjaksi. Voit tehdä piiraan myös 20cm halka. olevaan pyöreään irtopohjavuokaan. 

Vaahtokarkkimassa:
100g vaahtokarkkeja
½ dl kuohukermaa
½ tl piparminttuaromia

150g cloetta crispy minttusuklaata
1½ dl vispikermaa

1. sulata kattilassa miedolla lämmöllä vaahtokarkit, kuohukerma ja piparminttuaromi ja anna jäähtyä kylmäksi asti
2. sulata suklaa vesihauteessa
3. vaahdota vispikerma 
4. yhdistä kermavaahto, sulatettu suklaa ja lisää vaahtokarkkimassa ja sekoita hyvin 
5. kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4h. 

*Yhteistyössä Cloetta.


Blogistani löytyy muitakin suklaisia herkkuja

Vaahtokarkki-minttusuklaapiiras
Pätkispiirakka
Minttusuklaakrokanttipalat
Mutakakku
Snickers-piirakka
Vanilja-suklaakakku
Suussasulavat suklaapalat
Suklaa-persikkamousseleivokset kinuskiyllätyksellä
Suklaiset marianne-leivokset


Arvonta on päättynyt!


Osallistu arvontaan kommentoimalla kuvaa 15.11.2016 mennessä.
Ja voita kuvan namit. Cloetta lahjoittaa palkinnon.

Arvonnan voitti Annukka Tallinen. Laitan sinulle mailia. Onnea!

110

23.9.2016

Puolukkaleipä (gluteeniton)


Innostuin kokeilemaan erilaisia leipiä gluteenittomana ja nyt vuorossa oli kokeilla laittaa puolukkaa kaveriksi ja kyllä olikin hyvää.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Ohje:
4 dl vettä

1 tl kuivahiivaa
1 dl puolukoita
3rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl pellavansiemeniä
1 dl tummaa tef-täysjyväjauhoja (viljatuote)
3 dl vaaleaa jauhoseosta (viljatuote)

Sekoita veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja siemenet. Lisää puolukat ja jauhot ja sekoita hyvin. Laita taikina n.1 litran vetoiseen leipävuokaan ja kohota 1h. Paista 220*c n.45-50min 

Vinkit:
* ripottele vuoan pohjalle jauhoja hieman, ettei leipä tartu vuokaan kiinni.
* paistoaika on aina uuni kohtainen, kokeile siis tikulla milloin on kypsää.


Blogissani on myös muita herkkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata :) 
Omenaleipä
Porkkana pataleipä
Juustoskonssit
Parsakaali-punasoipulipiiras
Makoisa savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
Nokkosletut

2

22.9.2016

Eroon banaanikärpäsistä



Haluatko päästä eroon kiusallisista banaanikärpäsistä? Tee heille herkkujuomaa ja ongelma on pian kadonnut. 


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa

Ohje:
1 tl fairya
½ dl omenaviinietikkaa
1/4 dl vettä
loraus mehutiivistettä

Sekoita kaikki aineet keskenään lasiin ja jätä pöydälle.


Ranteita myöjen taikinasa
Eroon banaanikärpäsistä
1

Lakritsi-vadelmakupit




Makuparina lakritsi ja vadelma on vaan, niin paras! Tein jälkkärit joissa käytin Jymy lakritsijäätelöä joka muuten on ihan parasta lakritsijäätelöä mitä koskaan olen maistanut ja joka on vieläpä luomua. Jymy luomujäätelö on valittu 2015 pohjoismaiden parhaaksi luomuelintarvikkeeksi eikä suotta! 
Yhteistyössä Suomisen maito oy.



Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Ohje:
1 dl vispikermaa
½ prk. (125g) maitorahkaa
vajaa 1/4 dl fariinisokeria
100g vadelmia

1 prk. jymy lakritsijäätelöä


Pinnalle:
Tummaa suklaata muruina

Vaahdota vispikerma, rahka ja fariinisokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi vadelmat ja sekoita hyvin. Annostele vadelmarahkaa ja jäätelöä vuorotellen pikareihin ja nauti.


Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy herkullisia leivonta- ja ruokareseptejä joita kannattaa kokeilla.
0

19.9.2016

Gluteeniton omenaleipä


Innostuin kasvattamaan gluteenittomia leipäohjeita ja testaamaan erilaisia makupareja leiville. Nyt vuorossa oli omena. Ja tuli todella mehevä omenaleipä. Suosittelen testaamaan. 



Ohje:
4 dl vettä (+42'c)
2 pientä omenaa raasteena
2 tl psylliumia
1 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1dl auringonkukansiemeniä
1 dl viljatuotteen riisijauhoja
3 dl viljatuotteen tattarijauhoja

Sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi ja psylliumia ja anna psylliumin turvota heti. Lisää omenaraaste ja loput aineet. Sekoita hyvin. Kohota 30min. Laita tämän jälkeen uuni päälle 220'c ja laita pata kylmään uuniin kansineen 30min. Jonka jälkeen pyöräytät leipätaikinan pataan, kansi kiinni ja uuniin. Paista 30min jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista 15min. Jäähdytä ja nauti. 

Vinkit:
* ripottele padan pohjalle hieman jauhoja, ettei leipä tartu pataan kiinni
* paistoaika on aina uunikohtainen

*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy


Blogissani on myös muita herkkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata :) 
Porkkana pataleipä
Juustoskonssit
Parsakaali-punasoipulipiiras
Makoisa savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
Nokkosletut
0

Gluteenittomat mokkapalat


Ajattelin leipoa kaksosilleni jotakin herkkua ja mokkapalat tulivat ensimmäisenä mieleeni. Ja huomasin, että minullahan ei blogissani vielä ole mokkapaloja gluteenittomana. No nyt on ja tuli aikas hyviä, testaa ihmeessä :)



Ohje:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3½ dl piimää
250g margariiniä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 tl aitoa vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
4 dl pullajauhoseosta (viljatuote)

Vaahdota kananmunat ja sokerit. Lisää jäähtynyt margariinisula, piimä ja kuivat aineet. Sekoita hyvin. Kaada taikina peltille leivinpaperin päälle (oman peltini sisämitat ovat 39cm x 32 cm). Paista 200'c n.15min.

Kuorrutus:
400g tomusokeria
5 rkl o`boyn kaakaojauhetta
4 rkl voisulaa
4 rkl vahvaa kahvia

Sekoita hyvin kaikki aineet, lisää tomusokeri siivilän läpi. Kuorruta pohja, kun on vielä hieman lämpöinen. 

Päälle:
gluteenittomia nonparellejä
itse käytin kotigastronomin tutti frutti nonparellejä, jotka ovat gluteenittomia



Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, kurkkaa, testaa ja ihastu.

Porkkanapiirakka
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku 
Brownies
Vadelma-marenkikakku 
Mutakakku
Mustikkapiirakka 
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset 
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku

0

15.9.2016

Appelsiini-valkosuklaa-punaherukkakakku (ilman liivatetta, myös gluteenittomana)


Ihastuin vallan tekemääni punaherukka-valkosuklaakakkuuni ja halusin tehdä variaation siitä ja näistä kakuista keskenään tuli hyvin eri makuiset. Tässä kakussa pääsee oikeuksiin käyttämäni appelsiini-valkosuklaa, joka sopikin kakkuun aivan loistavasti. Ja tässä kakussa en käyttänyt liivatetta. 


Aloita kakun teko punaherukkakiisselillä.

350g punaherukoita (valmista survosta pitäisi olla 2dl)
1 rkl perunajauhoja

Painele siivilän läpi punaherukat (jos ovat pakasteita, niin ota pöydälle ajoissa sulamaan) ja lisää perunajauhot ja sekoita hyvin, jonka jälkeen kiehauta nopeasti, kun alkaa sakenemaan nosta heti liedeltä pois ja jäähdytä kylmäksi asti.

Pohja:
200g digestive keksejä (gluteenittomana Semperin digestivekex )
100g voisulaa
2rkl sokeria

1. murskaa keksit muruiksi ja sekoita voisula ja sokeri joukkoon
2. taputtele seos pohjaksi 24cm halk. olevaan irtopohjavuoan pohjalle (itse laitan aina leivinpaperin pohjalle jonka pingotan reunalla kiinni
3. sekä voitelen ja sokeroin irtopohjavuan reunat tomusokerilla)

appelsiini-valkosuklaatäyte:
200g appelsiini-valkosuklaata (dammenberg)
2½ dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
1 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

1. sulata suklaa vesihauteessa 
2. vaahdota kerma, rahka, tuorejuusto ja sokeri napakaksi vaahdoksi
3. lisää loppu vaiheessa suklaasula sekä vaniljakreemijauhe
4. kaada pohjan päälle vuokaan


punaherukkatäyte:
2½ dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
3 tl aitoa vaniljasokeria
½ dl fariinisokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)

1. vaahdota napakaksi vaahdoksi kerma, rahka, tuorejuusto sekä sokerit
2. lisää lopuksi aijemmin tehty punaherukkakiisseli (huom. kylmänä) ja vaniljakreemijauhe
3. sekoita tasaiseksi ja kaada valkosuklaatäytteen päälle
4. laita jääkaappiin hyytymään ja leikkaa seuraavana päivänä paloiksi. Jos teet aamulla, on kakku jo illalla ehtinyt hytymään
5. koristele haluamallasi tavalla. Mietein myös, että toisen vaniljarahkan voisi korvata appelsiinirahkalla, sopisi varmasti myös joukkoon.


Ota minut seurantaan myös instagramissa
Blogistani löytyy myös muita herkullisia hyydykekkakku ohjeita joita kannattaa kokeilla
Vadelma-suklaakakku
mangojuustokakku
kinuskijuustokakku
sitruunajuustokakku
mustikkainen kettukarkkikakku
mustaherukka-suklaakakku
sitruunarahkakakku
domino-geishajuustokakku
mangokakku
mustikka-valkosuklaakakku
valkosuklaa-daimkakku

Appelsiini-valkosuklaa-punaherukkakakku (ilman liivatetta)
Lisää herkullisia reseptejä löydät blogistani Ranteita myöjen taikinasa


0

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful