24.5.2017

Peltipulla myös gluteenittomana



Pullan himo kun iskee se on leivottava pullaa, mutta jos samalla laiskottaa, niin tämä peltipulla on oiva ratkaisu. Ihanan pehmeää pullaa, tämän pehmeäksi ei pulla enää voi tulla. Tätä voit soveltaa ihan oman makusi mukaan. Väliin voit sujauttaa kaneli-sokeria tai päälle laittaa voisilmiä (jääkaappikylmiä) , säilykehedelmiä tai hilloa.

Ohje:
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
12 dl vehnäjauhoja (Myllärin)

väliin:
kanelia
sokeria
aitoa vaniljasokeria
voisulaa

voiteluun:
kananmuna

päälle:
raesokeria
kanelia
aitoa vaniljasokeria

1. sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10 min 
3. lisää loput jauhot
4. vaivaa taikinaa sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin
5. kohota pullataikinaa 30 min
6. kaada löysästä taikinasta puolet uunipeltille leivinpaperin päälle ja painele käsin jauhoja apuna käyttäen 
7. sivele pullasudilla voisulaa reilusti
8. ripottele kanelia, aitoa vaniljasokeria ja sokeria voin päälle
9. kaada loput taikinasta sokerien ja kanelin päälle ja painele jauhoja apuna käytten kauttaaltaan
10. laske lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pelti siihen päälle 
11. kohota 30 min. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
12. paista 225'C n.15 min tai kunnes kypsää (uunista riippuen)




Gluteenittomana:
6dl vettä
2 pss. kuivahiivaa
1 rkl psylliumia (Viljatuote)
1½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
150g voisulaa
6 dl pullajauhoseosta (Viljatuote)

väliin:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
fariinisokeria

pinnalle:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
raesokeria

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psyllium ja anna turvota hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. levitä puolet taikinasta 20cm x 30cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle
4. ripottele pinnalle reilusti kanelia, aitoa vaniljasokeria ja fariinisokeria
5. levitä loput taikinat sokereiden päälle ja ripottele päälle vielä lisää kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
6. kohota 30 minuuttia
7. paista 225'c noin25 minuuttia (uunista riippuen) 



10

22.5.2017

Vadelmainen roseviinikakku (myös gluteenittomana)





Gran Rosé Extra Dry on herkullisen vaaleanpunainen ja siinä on hivenen tummemman punaisia vivahteita. Tuoksusta löytyy verigreippiä, vadelmaa ja mustaviinimarjaa. Maku on intensiivinen ja raikas. Mionetto Gran Rose`Extra Dry sai kunniamainninnan vuoden viinit 2017 -kisassa ja voitti pronssia vuonna 2016. Kokeile aperitiivina tai sopii hyvin kalaruokien ja vaaleiden lihojen kanssa. Myös loistava maljajuoma.

Kesän tuleviin juhliin tästä ihanasta roseviinistä syntyi herkullisen raikas hyydykekakku aikuisten makuun.


Hakusanat: Mionetto Gran Rosé Extra Dry , Mionetto , roseviini



Vadelmainen roseviinikakku

Pohja:
300g digestivejä (tai gluteenittomia digestivekexejä)
75g voisulaa
1rkl sokeria

1. murskaa keksit
2. sekoita keksinmurut ja voisula
3. lisää sokeri ja sekoita
4. painele 24cm halk. olevaan irtopohjavuokaan pohjaksi ja valmista täyte

Täyte:
2½ dl kuohukermaa
150g ranskankermaa
250g mascarponea
1 dl fariinisokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
5 dl vadelmia
1½ dl Mionetto Gran Rosé Extra Dry:tä

½dl Mionetto Gran Rosé Extra Dry:tä
5½ tl liivatejauhetta

1. vatkaa kerma, ranskankerma, mascarpone ja sokerit napakaksi vaahdoksi
2. lisää vadelmat ja roseviini ja sekoita hyvin
3. lämmitä ½dl:ssä roseviiniä liivatejauhe tasaiseksi seokseksi (älä keitä)
4. anna jäähtyä ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen (ota tarkasti talteen kaikki kattilan reunoiltakin)
5. anna hyytyä vähintään 4h mielellään seuraavaan päivään asti
6. koristele juuri ennen tarjouilua haluamallasi tavalla





* Kaupallinen yhteistyö Mionetto



0

12.5.2017

Burgerdog



Kun yhdistää kaksi herkkua syntyy loistavat burgerdogit. Voita ja Suolaa -blogin Mika oli tehnyt näitä kuukausi sitten, ja siitä asti on tehnyt näitä mieli. Vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla, soveltaen tietysti. Hod dog-sämpylöiden ohjeen otin omasta reseptiikastani eli ne ovat tehty tällä ohjeella ja väliin sujautin ceddar-juuston lisäksi pepperonia. 

Hakusanat: Hod dog -sämpylät , hodari, hodarisämpylä , hod dog , burgerdog

Hod dog -sämpylät: (9kpl)
3½ dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl hunajaa
50g voita
8 dl myllärin vehnäjauhoja

Voiteluun:
kananmuna

1. lämmitä maito (+42'c)
2. lisää kuivahiiva, suola, hunaja ja voisula
3. lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa 10min.
4. kohota taikinaa 30min ja leivo sen jälkeen n.12cm pitkiä pötköjä
5. kohota valmiita sämpylöitä 1½h, voitele sen jälkeen kananmunalla
6. paista 225'c n.10min. 

Jauhelihapuikot:
600g nauhan jauhelihaa (atrian burger)
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurijauhetta

Väliin:
ceddartikkuja (jukolan juusto)
pepperoni siivuja 3kpl per puikko

1. vaivaa mausteet hyvin jauhelihan sekaan
2. jaa taikina kuuteen osaan
3. taputtele niistä litteät neliön malliset pihvit
4. laita kolme pepperoni siivua limittäin toiseen reunaan
5. laita pepperoni siivujen päälle ceddar puikot
6. kääri rullalle
7. paista uunissa 200'c noin 20 min.





0

10.5.2017

Festa di Ferragosto Prestossa






Minut kutsuttiin ravintola Prestoon italiailaiseen Festa di Ferragosto ruokajuhlaan, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtisinkö. Ja täytyy sanoa, etten koskaan ole parempaa pizzaa tai tuoreempaa mozzarellaa syönyt. Ferragosto on Italiassa keskikesän juhla, jossa herkutellaan yhdessä ystävien kesken. Presto otti varaslähdön kesään ja aloitti festan jo 19.4 ja sitä juhlitaan aina 22.6.2017 saakka. Ferragostoon kuuluvat pöytäseurueen kesken jaettavat antipastit, pastat, risotot sekä pizzat ja festan kruunaa Preston itse tehty jäätelö. Aikaa kannattaa varata reilusti, jotta ehtii rauhassa nauttia koko menun. 



Meidät toivotettiin tervetulleiksi tällä alkumaljalla, jossa oli seljankukkalikööriä, proseccoa, vähän vissyä ja minttua.





Alkuun meille tarjoiltiin laudallinen buffala mozzarellaa, coppa di Parma ham, Fabriano salamia ja Sicilian oliiveja. Ja voi pojat miten tuoretta ja ihanan pehmeää tuo mozzarella oli. Mozzarella tulee Prestoon maahantuojan välityksellä pari kertaa viikossa suoraan Italiasta. Tätä maistettua kaikki markettien kumiset mozzarellat jäävät vallan kakkoseksi. Itse henkilökohtaisesti en tykkää oliiveista lainkaan ja maistoinkin noita Sicilian oliiveja hyvin varauksella ja hyvin pienen palan, mutta ne yllätti minut täysin ja otin vain koko ajan lisää niitä.





Alkupalojen jälkeen maistelimme risottoa, joka oli tehty tuoreista kevään tryffeleistä, jotka tuodaan Prestoon suoraan Italiasta, Laziosta. Täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun tälläistä herkkua pääsin maistamaan. Tämä oli niin hyvää, että nuolin vielä lusikankin lopuksi ;)





Seuraavaksi saimme maistella tätä trattorian pizzauunissa valmistunutta taivaallisen hyvää pizzaa. Pohja ihanan rapea, mutta silti niin kuohkean pehmeää. Tämä oli ehdottomasti parasta pizzaa, mitä olen ikinä saanut. Pizzataikina kohoaa noin 2 vrk, jonka jälkeen se pyöritetään pulliksi ja annetaan vielä kohota joko huoneen lämmössä noin 6 h tai kylmässä yön yli. Näin saadaan pohjaan miellyttävä rakenne ja sitko. Jauhoina Presto käyttää italialaista Molino Pasinin verde tenero tipo 00 – jauhoa.  






Pizzan jälkeen siirryimme pastaan, jossa oli jättikatkarapuja, tulista `Nduja salamia & linguinea. Tämä ei kuitenkaan ollut tulista, vaikka seassa olikin tulista salamia. Tämänkin kohdalla yllätyin, sillä minulle on jäänyt kammo sitkeistä katkaravuista, joita joskus olin maistanut. Katkarapuja en sen koommin ole halunnut edes maistaa, mutta tämä maistelu toikin minulle ihan uuden näkäkulman katkarapuihin.






Jälkiruokana oli Prestossa itse tehtyä jogurttisorbet ja giandujajäätelöä, joiden kanssa nautin cappuccinoa.




Ruokajuomana oli Italialaista Mezzacorona Gewürztraminer valkoviiniä, joka on Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, litsiluumuinen, ruusuinen ja kevyen mausteinen.






Preston kokki Marko Koskinen. Oli muuten ihana huomata, että kokki tuli pöytäämme juttelemaan kanssamme.




2

8.5.2017

Gluteenittomat sämpylät



Minulta on paljon pyydetty sämpyläreseptiä gluteenittomana, joten nyt päätin kokeilla, miten onnistuu vai onnistuuko ollenkaan. Sainkin aikaiseksi ihanan pehmeät ja ilmavat sämpylät. Laitoin taikinaan perunakuitua, joka sitoo nestettä ja tekee sämpylöistä meheviä. Tällä reseptillä syntyy helpot ja nopeat sämpylät. Ohjeesta tulee n. 12kpl (koosta riippuen)

Ohje:
4 dl vettä (+42'c)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2rkl siirappia
1 tl psylliumia
1 dl perunakuitua (Semper)
1 dl auringonkukan siemeniä
4 dl tattari ja teffjauhoseosta (Semperin bovete & teff mjöl)
½ dl öljyä

1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, psylliumi ja perunakuitu
2. sekoita hyvin
3. lisää auringonkukan siemenet sekä jauhot ja sekoita hyvin
4. lisää lopuksi öljy ja vaivaa hetki taikinaa
5. voitele muffinsivuoan kolot öljyllä
6. annostele taikinaa kahdella ruokalusikalla koloihin ja ripotele perunakuitu päälle
7. laita uuniin kohoamaan 40'c 40 minuutiksi
8. jonka jälkeen käännä uuni 225'c (sämpylöitä ei tarvitse välissä ottaa pois uunista)
9. jatka paistamista n. 20min tai kunnes kypsiä
10. anna sämpylöiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin irroitat ne koloista

Vinkki:
* lopullinen paistoaika on uunikohtainen, oma uuni aikanin lämpenee hitaasti haluttuun lämpötilaan, joten omassa uunissani kesti tuon 20min 225'c ennen kuin olivat valmiita



2

Kuohuvia tuleviin juhliin




Hakusanat:   Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut , Hardys ,  Veuve du Vernay Ice Rosé , roseviini , kuohuviini



Veuve du Vernay Ice Rosé on kehitetty nimenomaan tarjoiltavaksi jäiden kera viinilasista. Tuoksussa on metsämansikkaa ja vadelmaa. Ice Rosé on puolimakea, keskihapokas, mansikkainen, kevyen vadelmainen on loistava kesäterassikuohuva. Maku toimiikin tässä yhteydessä erinomaisesti ja makeus taittuu hieman jäiden ansiosta.
Kokeile Ice Rosé:ta aperitiivina tai herkullisten jälkiruokien kera. Rakastan kuohuviiniä sekä roseviiniä ja tätä maistettuani ehdoton suosikkijuomani on löytynyt. Hinta alkossa on noin 10e.

Ranskan toiseksi suurin kuohuviininvalmistaja Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen elegantin vaihtoehdon.  Veuve du Vernay kuohuviinit valmistetaan Bourgognessa Ranskassa. 




Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut




Solera Finlandin viinit menestyivät jälleen korkeatasoisessa Vuoden Viinit -kilpailussa. 
He saivat tänä vuonna peräti viisi kärkisijoitusta laadukkailla viineillään.

Vuoden Viinit kilpailu ry:n kilpailu järjestettiin tänä vuonna 20. kerran. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 750 viiniä. Kilpailun tarkoituksena on valita kilpailuun osallistuvien viinien joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa kilpailuajankohtana saatavilla olevat viinit. Kaikki viinit maistetaan sokkona.  

Kunniamaininnan saanut Hardys Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut, joka oli Kuohuviinit kilpailusarjassa. Hinta alkossa on n.13e. 
Hardys Crest Sparkling poikkeaa positiivisella tavalla australialaisista kuohuviineistä tyylikkään hillityllä eleganssillaan. Hardys Crest Sparklingia kuvaa parhaiten sana tasapainoinen. Tuoksun paahteinen kypsyys ja lempeä hedelmäisyys jatkuvat myös maussa. Viini on kuin koottu tyylikkäistä eurooppalaisista klassikkorypäleistä, joihin on lisätty mukaan ripus Australian hedelmäisyyttä ja aurinkoa. Tämä kuohuviini on kuiva, hapokas, ja hedelmäinen. Hardys Crest Sparkling sopii loistavasti juhlan alkumaljaksi ja se on myös mitä parhain ruokaviini. Vaalea suomalainen kala tai vaikka itämainen mausteinen ruoka, kanaruoat, salaatit ja äyriäiset sopivat Crestin seuraan hienosti.  
Hardys Crest -tuoteperhe on luotu Hardyn suvun neljännen sukupolven jäsenen, Sir James Hardyn kunniaksi, joka on saanut ritarin arvon saavutuksistaan purjehduksessa. Suvussa on tapana, että kullekin perheen viinitraditioihin merkittävästi vaikuttaneelle henkilölle on luotu oma nimikkotuote kunnianosoitukseksi Hardyn suvun viinihistorian eteenpäinviemisestä.  Sain viinit maahantuojalta maisteltavaksi.



0

3.5.2017

Unofficial Aurinkolasit

Kuva: Sanni Riihimäki

Yhteistyössä Instrumentariumin kanssa 

Vierailin Indieplacen Blogger's Inspiration Day:n tapahtumassa Instrumentariumin huikealla ständillä, jossa pääsin testailemaan erilaisia aurinkolaseja.

Silmälasibrändi Heritagen mallisto matkaa kehysmalleissaan juhlistamaan eri aikakausien trendejä. Instrumentrumentariumissa myynnissä oleva Spactacles of time –mallisto koostuu klassikkokehyksistä, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Katso täältä lisää.
Ajattomat ja elegantit silmälasitlasit. Heritagen tuo klassiset luksuslasinsa raikkaasti nykyaikaan. Runsaat ja korkealaatuiset yksityiskohdat viimeistelevät ilmeen. Valmistukseen on valikoitu käsintehtyä italialaista asetaattia ja titaania.

Itse ihastuin noihin Unofficial mallin 1960- luvun modernisiin aurinkolaseihin, koska tuo iso koko viehättää. Tyylillisesti pidän 1960- luvun lasimalleista, kuten mekkovalikoimastanikin voi päätellä. Rakastan 60-luvun swingimekkoja.



Kuvissa kanssani on Kulinaari -blogin Kimmo.





2

28.4.2017

Uudessa VR:n ravintolavaunussa makumatkalla



Pääsin maistelemaan VR:n uudistuneen ravintolavaunun menun. VR ja Avecra uudistavat kaikki Intercity- ja Pendolino-junien ravintolavaunut tämän ja ensi vuoden aikana, jotta ravintolavaunuista tulee entistäkin mukavampia. Uusista ravintolavaunuista löytyy paitsi herkullisia ruokia ja juomia myös ainutlaatuista tunnelmaa, sillä musiikki soi jatkossa ravintolavaunuissa. Ja itse kun junilla kuljen aika paljonkin, parhaimmillaan kaksi kertaa viikossa, niin tämä kuulostaa lupaavalta.


Ravintolavaunujen uudistus aloitetaan yhdellä pilottivaunulla, jonka avulla testaukset ja kehittelyt ovat käynnissä kevään ja kesän ajan. Pilottivaunu liikennöi pääosin reitillä Helsinki–Rovaniemi–Helsinki. Uudistusten aikana ravintolapalvelut ovat normaalisti saatavilla kaikissa junissa, eikä uudistuksella ole vaikutusta junien aikatauluihin tai liikennöintiin.





Uudistetun ravintolavaunun ruokalistalla on tuttuja ja uusia makuja sekä isoon että pieneen nälkään. Listalta löydät mm. koko perheelle maistuvat lihapullat, raikkaat salaatit sekä laaja valikoima virvokkeita – tuoreita korvapuusteja unohtamatta. Uutuutena löytyy myös herkulliset erikoiskahvit sekä kuukausittain vaihtuvan valikoiman suomalaisia perinneruokia. Veturi-mobiilikorttia kannattaa näyttää kassalla, sillä saa monista ravintolavaunun herkuista alennusta. Ruoka-annokset voi ottaa jatkossa mukaan ja nauttia omalla paikallaan, jos ravintolavaunuun ei mahdu.


Mun ehdoton suosikki oli tämä ylikypsä karitsa, joka sai sukat pyörimään jaloissani.
Annos sisältää Ruutmuusin, joka on tehty perunasta, porkkanasta ja lantusta, ylikypsä karitsaa, joka on maustettu mustapippurilla ja rosmariinilla, tumma timjamikastiketta, karpalohillo ja Salaattimixiä. Annos on laktoositon ja gluteeniton. 




Rakastan smoothieita ja tämä mango-hedelmäsmoothie oli ihanan raikas. 
Nämä ovat maidottomia ja gluteenittomia. 



Juuressosekeittoa koskenlaskija-juustolla, joka hiveli myös omia makunystyröitä. Tykkäsin! Keitto on tehty porkkanasta, palsternakasta, perunasta, kermasta, yrteistä ja mausteista.



Nämät gluteenittomat ja laktoosittomat feta-parsapiiraat yllättivät totaalisesti minut. Kasvisrasva-kirnukermasekoitus, tuorejuusto, fetajuusto ja juustoraaste tekivät piiraasta todella maukkaan ja mehevän.



Nämä maidottomat häränlihapretzelit sopivat loistavasti pikku nälkään ja maku oli kyllä kohdillaan.






Makumatkalle pääsin mahtavassa seurassa Pinkit korkokengät Maijun, Voita ja suolaa ruokablogin Mikan
Ihanan Beachhousekitchen Helin ja Hellapoliisin Katin kanssa.

Kuva: Pinkit korkokengät



Avecran tuotepäällikkö ja kokki Paulo Lehtine esitteli meille ravintolavaunun tuotteet sekä hurjan pienen keittiön.


Pinkkien korkokenkien tekemä video:








6

22.4.2017

Tonnikalapiirakka (myös gluteenittomana)








Tein tätä piirasta kaksostemme syntymäpäiville ja koska sai niin kovan suosion, niin päätin sen kirjoittaa talteen. Jos haluat pellillisen tätä herkkua, niin tuplaa ohje. Mun peltini sisämitat ovat 34cm x 30cm, jos teet isompaan peltiin, niin tee taikinaa enemmän. Testaa myös paljon kehuttua metvurstipiirakkaa , broileripiirakkaa , kinkkupiirakkaa sekä savulohipiirakkaa tai jauheliha-tonnikalapiirakkaa.



Pohja:
125g maitorahkaa
125g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja tai 3dl Semperin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta

1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään 
2. lisää jauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin piirakkavuokiin jauhoja apuna käyttäen
4. esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia
5. valmista täyte


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1½ tl sitruunapippuria 
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
1 prk. ananasmurskaa
1 prk. tonnikalaa
1dl paahdettua paprikaa

1.sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste, tilli ja sitruunapippuri 
2. kaada vuokien pohjalle
3. lisää sen jälkeen loput täytteet 
4. paista uunissa 200'c n.20-25 min
5. jäähdytä ja nauti


Vinkit:
*Ohjeesta tulee kaksi piirakkaa 35cm X 11cm kokoisiin vuokiin.
* voit tehdä myös pyöreään 28cm halk. olevaan piirakkavuokaan

2

20.4.2017

Herkkulihapullat tomaattikastikeessa (myös gluteenittomana)


Aijemmin tuolla kerroinkin, kun sain testiin 6l Crock-Pot The Original Slow Cooker - haudutuspadan ja ruonlaitto ei voisi enään helpompaa olla. Nyt testissä oli lihapullat tomaattikastikkeessa. Lihapullat laitetaan raakana kasvisten ja kastikkeen päälle ja ruoka hiljolleen hautui 3h ja ah mikä  maku! Syntyi ihanan meheviä lihapullia.

lihapullat:
1 prk (200g) kermaviiliä
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurijauhetta
1 kananmuna
500g naudan paistijauhelihaa (7%)

1. sekoita kermaviili, mausteet, kaurahiutale ja kananmuna
2. sekoita hyvin
3. lisää lopuksi jauheliha ja vaivaa taikinaa muutamia minuutteja
4. laita taikina hetkeksi sivuun

Laita ensin padan pohjalle 

5 porkkanaa
1 kevät sipuli varsineen
500g paseerattua tomaattia
1 tl timjamia
3 rkl teriyakikastiketta

1. kuori ja pese porkkanat ja kevätsipuli
2. pilko kasvikset padan pohjalle
3. kaada paseerattu tomaatti, timjami ja teriyakikastike kasvisten päälle ja sekoita
4. pyörittele lihapullat ja laita vieri viereen kastikkeen päälle
5. kansi kiinni ja teho 2:lla 3h


Täältä löydät hieman tietoa padasta....

2

19.4.2017

Olutmaistelua ystävien seurassa



Maistelimme kavereiden kanssa Saimaan juomatehtaan oluita, jotka ovat Suomen palkituimmat. Niitä valmistetaan käsityönä Mikkelissä Saimaan rannalla. Saimaan Juomatehtaalle ja sen tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona.

Oluiden kanssa nautimme lehtipihviä ja kilpiperunoita.







Omat suosikkini olivat Marsalkan luomuvehnä, Brewer`s special California IPA sekä Joker hop ale. Näistä ehdottomasti ykköseksi meni koko porukan mielestä Marsalkan luomuvehnä, joka on suodattamaton vehnäolut. Lasiin kaadettaessa mukana tuli kuohkea ja tiivis vaalea vaahto, joka hävisi nopeasti jättäen pitsin. Olut  oli aluksi samean sitruksinen, mutta kirkastui hetken päästä. Tuoksu oli hieman sitruksinen. Maulta raikas ja jälkimaku miellyttävä. Tämä sopii erityisen hyvin kala-, äyriäisten- ja kanaruokien sekä salaattien kanssa. 








Brewer’s Special California India Pale Ale on suodattamaton vaalea pintahiivaolut. Vaahto kestävä tumma, jonka tuoksu kukkainen mieleeni tuli ensimmäisenä humalankukka ja maku on raikas havumetsä. Väri on kullan keltainen. Jälkimaku hieman puiseva. Tämä olut sopii hyvin voimakkaasti maustettujen ruokien ja grillattujen lihojen kanssa.






Brewer’s Special Joker Hop Ale on puolestaan suodattamattoman pintahiivaolut. Tumma ilmava vaahto, joka laskeutuu nopeasti. Tuoksu on raikas marjaisa. Maku on marjaisan kitkerähkö. Jälkimaku on kuiva kohtalaisen voimakas. Väri on kullan ruskea. Tämän oluen kanssa sopii kana, hampurilaiset sekä tex mex ruoat


Vuonna 1995 perustettu Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Yritys valmistaa oluita, siidereitä ja lonkeroita ja suosii suomalaista lähituotantoa. Tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin 75 prosenttia ja oluiden 82 prosenttia. Oluet ovat saatavilla valtakunnallisesti hyvin varustelluista ruokakaupoista, ravintoloista, sekä Alkoista. 

0

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful