Mehevä ja kostea lasagne on italialainen klassikkoruoka ja meijän perheen kaikkien herkkua. Ohjeessa olevaa tomaattikeittoa eikä paseerattua tomaattia tai pyrettä kannatta korvata halvemmilla versiolla, sillä maku ei ole silloin lähellekkään sama. Käytä siis ehdottomasti knorrin mascarpone tomaattikeittoa ja mutti paseerattua tomaattia sekä pyrettä. Nyt kun toinen poikamme on alkanut käydä salilla, niin hän pyysi josko tekisin lasagnen ilman välijuustoja. Testasin tehdä lasagnen siis ilman, että laitan väliin juustoa ja se oli ihan yhtä hyvää, kuin juuston kanssakin, joten jos haluat hiukan kevyemmän version, niin jätä juusto välistä pois. Ja jos haluat päästä helpommalla jynssäämisellä, kun ruoka on syöty, niin purista leivinpaperi nyrkissäsi palloksi, suorista leivinpaperi ja asettele vuoan pohjalle ja kasaa lasagne leivinpaperin päälle. Ruoka on tehty 3,3 litran vuokaan, joka on 25cm x 32cm
Kastike:
1 sipuli tai 3tl sipulijauhetta
4 valkosipulinkynttä tai 2tl valkosipulijauhetta
700g naudan jauhelihaa 10%
1 tl suolaa
2 tl mustapippurijauhetta
500g mutti paseerattu tomaattia
130g mutti tomattipyrettä
400g mutti tomaattimurskaa
1 pss. (570ml) knorr mascarpone tomaattikeittoa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijaa
(300g-400g mitä tahansa haluamaasi juustoraastetta)
12 lasagne levyä
Päälle:
150g mozzarella juustoraastetta
1. kuullota silputut sipulit paistinpannulla öljyssä
2. kun sipulit ovat ottaneet kauniin kullan ruskean värin lisää jauheliha, suola ja mustapippurijauhe
3. kaada kattilaan tomaattikeitto, paseerattu tomaatti, tomaattipyre, fariinisokeri, soija ja häränliha fondi, sekä ruskistettu jauheliha
4. kasaa lasagne, aloita laittamalla vuoan pohjalle eka kastiketta, sit juustoraastetta ja lasagnelevyt, toista tämä kunness lasagne on kokonaan kasattu. Lopeta kasaaminen kuitenkin kastikeella ja ripottele päälle vielä viimeisenä juustoraastetta.
5. paista 200'c 40min. Anna vetäytyä noin 10min ja nauti.